Tájékoztató a Topolyán megtartott közgyűlésről

A KLNT 2014. január 10-én megtartott közgyűlésén a következő határozatok születtek:

 1. A Kiss Lajos Néprajzi Társaság székhelye a jövőben – a könnyebb ügyintézés végett – Szabadka helyett Kishegyesen lesz. A székhelymódosítási kérelmet eljuttatjuk az illetékes hivatalhoz.
   
 2. A jövőben pontos nyilvántartást vezetünk a Kiss Lajos Néprajzi Társaság tagjairól. A belépési nyilatkozatok elavultak, ezért a jövőben a KLNT tagságot az éves tagdíj befizetése igazolja.
  Az éves tagsági díjat 600 dinárban határoztuk meg (havi 50 din). A tagsági díjat egy összegben kérjük befizetni április 1-ig a KLNT folyószámlájára. A Társaság – ezzel megbízott munkatársa – mindenkinek kipostázza a befizetési utalványt (csekket), s a befizetések ismeretében tudni fogjuk, ki tart igényt a jövőben tagságára.
   
 3. Megemlékezések
  A jövőben számon tartjuk tagságunk körében a személyekhez kapcsolódó évfordulókat (kerek születési évfordulók, illetve elhunyt néprajzosainkra való megemlékezések).
   
 4. Díjak
  Az eddig odaítélt díjakról nincs pontos nyilvántartásunk, ezért kérjük a tagok aktív közreműködését a múltban odaítélt díjak összeírását, nyilvántartásba vételét illetően.
  A jövőben a Társaság díjaira benyújtott jelölt-ajánlatok mellett a különböző – más szervezetek által meghirdetett – külső díjak odaítélésére is várunk jelölt-ajánlatokat. Ezeket elnökségi vagy közgyűlési határozat alapján – Társaságunk támogatásával – továbbítjuk a kiíró szervezethez.
   
 5. A Harkai-hagyaték digitalizálása
  A Harkai-hagyaték digitalizálásáról nem született határozat. A következő közgyűlésig utána járunk a digitalizálás technikai feltételeinek és folyamatának, ill. a digitalizáláshoz – esetlegesen – szükséges engedélyek beszerzésének.

Tisztelettel:
Szőke Anna, elnök